Nieuws

Mart Hillen uit Lichtenvoorde wint Rabo On Stage On Tour

Op zaterdag 28 mei 2016 won de 19-jarige gitaarvirtuoos Mart Hillen de finale van Rabo On Stage on Tour! Juryvoorzitter Juul Diteweg riep hem uit tot “ambassadeur van de gitaar”. Mart wint hiermee de Rabo Masterclass, een workshop van een vakgenoot waar hij graag meer van wil leren.

Klik hier voor het filmpje dat De Gelderlander / De Stentor maakte tijdens zijn laatste nummer.

Mart Hillen winnaar Rabo On Stage On Tour

 

—————————einde bericht——————————–

Voorronde 3 – Schouwburg LochemWinnaars 3e voorronde Rabo On Stage - foto Sanne Wevers

Mart Hillen en Ellis Schutten finalisten uit Voorronde 3

De derde voorronde van Rabo On Stage vond plaats in Schouwburg Lochem.

Deelnemers van deze voorronde waren:

Hanzestadband – Bigband uit Zutphen
Mart Hillen – sologitarist uit Lichtenvoorde
Erik Knoef – cabaretier uit Vorden
Music Maatje – Zangduo uit Zelhem
Ellis Schutten – Zang pianobegeleiding uit Harreveld
One Night Riders – Muziekduo uit Zutphen

—————————einde bericht——————————–

 

Foto finalisten voorronde 2web

Marise & Hidde en band The Details finalisten uit Voorronde 2

Op zaterdag 6 februari jl vond de tweede voorronde plaats van Rabo On Stage On Tour in Theater Hanzehof in Zutphen. Zes regionale acts streden daar om een plek in de grote finale op za. 28 mei 2016.

De juryleden Juul Diteweg (directeur ArteZ), Ida Meerdink (zangeres, radiopresentatrice en programmeur Openluchttheater Eibergen) en Ton Tijdink (De Gelderlander) kozen voor de band The Details en het Marise & Hidde (zang en piano).

De volgende voorronde vindt plaats op vr. 26 februari in Schouwburg Lochem.

—————————einde bericht——————————–

Finalisten voorronde 1Room for the Third en Sterre Koning eerste finalisten Rabo On Stage On Tour!

Op zaterdag 23 januari jl vond de eerste voorronde plaats van Rabo On Stage On Tour in Theater Hanzehof in Zutphen. Zes regionale acts streden daar om een plek in de grote finale op za. 28 mei 2016.

De juryleden Juul Diteweg (directeur ArteZ), Ida Meerdink (zangeres, radiopresentatrice en programmeur Openluchttheater Eibergen) en Merel Buiting (verslaggever Cultuur voor de Stentor & Gelderlander) kozen voor de authentieke sound van de band Room for the Third en de 13e-jarige zangeres Sterre Koning.

De volgende voorronde vindt plaats op za. 6 februari in Theater De Storm. De derde en laatste voorronde is op vr. 26 februari in Schouwburg Lochem.

—————————-einde bericht——————————–

Oost Achterhoekse theaters bundelen krachten in Open Podium Rabo On Stage On Tour!

Theater De Storm Winterswijk, Theater Hanzehof Zutphen en Schouwburg Lochem presenteren i.s.m. Rabobank Achterhoek Noord- en Oost-Achterhoek een groots opgezet Open Podium. Hiermee bieden zij aanstormend jong talent de mogelijkheid voor een optreden in een theater en om zijn of haar vakkennis te vergroten in een professionele omgeving. De inschrijving voor de voorrondes start deze zomer.

Opzet
In januari en februari 2016 vindt er in ieder theater een voorronde plaats. De winnaars die hieruit voortkomen strijden tegen elkaar tijdens de grote finale, op zaterdag 28 mei 2016 in Theater Hanzehof in Zutphen. Iedereen vanaf 12 jaar met talent op het gebied van zang, dans, muziek, theater of cabaret mag zich aanmelden. Alle theatergenres zijn welkom. Zowel groepen als individuele deelnemers worden uitgenodigd deel te nemen. Een vakjury beoordeelt de deelnemers.

Samenwerking
Met dit Open Podium werken de theaters nauw samen op het gebied van talentscouting, marketing en productie. “De uitstraling van dit open podium is onderscheidend aan veel andere open podia”, vertelt Ineke van Empel (directeur Theater De Storm). “We maken met elkaar vier volwaardige theatervoorstellingen die qua theatertechniek, begeleiding, regie en beelden niet onderdoen voor een professioneel schouwburgprogramma. Zo worden alle deelnemers ingeleid met een professioneel introductiefilmpje en worden zij van begin tot eind gecoacht. Wij zijn ontzettend blij dat Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek deze culturele talentontwikkeling ondersteunt en de professionaliteit van dit Open Podium mogelijk maakt”.

Voorrondes en finale
Op zaterdag 23 januari, zaterdag 6 februari en vrijdag 26 februari vinden de voorrondes plaats in Zutphen, Winterswijk en Lochem. Tijdens de voorrondes bepaalt de jury welke zes kandidaten doorgaan naar de finale. Deze vindt plaats op zaterdag 28 mei in Theater Hanzehof in Zutphen. De winnaar van Rabo On Stage ontvangt een Rabo Masterclass; een workshop van een professional uit het vak, werkzaam in hetzelfde genre als de winnaar. Daarnaast krijgen deelnemers al tijdens de voorrondes en finale begeleiding om hun optreden zo professioneel mogelijk te maken.

Samenwerking
Rabo On Stage begon in 2011 vanuit een samenwerkingsverband tussen Theater De Storm en Rabobank Noord- en Oost- Achterhoek. Na twee succesvolle edities in 2011 en 2013 grijpt de organisatie nu, in samenwerking met Schouwburg Lochem en Theater Hanzehof, de mogelijkheid aan om een nog groter publiek te bereiken en talent uit een bredere regio een plaats op het toneel te bieden.

——————————einde bericht——————————